Най-доброто лекарство за простатит

За много мъже заболяване като простатит причинява много проблеми и дискомфорт. Спешното лечение ще помогне да се промени ситуацията към по-добро.

Към днешна дата, въпреки широкия избор на лекарства, въпросът кое е най-доброто лекарство за простатит съществува, все още остава актуален.

хапчета за простатит

Изборът на наистина ефективно лекарство от цялата гама не е лесна задача.

Как да изберем

Струва си да се отбележи, че лечението на простатит никога не се ограничава до употребата на едно лекарство. Най-ефективен ще бъде режимът на лечение, който включва различни групи лекарства, а не само лекарства. Интегрираният подход към лечението на простатит позволява не само да се премахнат симптомите на заболяването и проблемите с уринирането, но и да се премахне източникът на инфекция.

Едва ли най-доброто лекарство за простатит може да се нарече традиционна медицина. Те само облекчават състоянието на пациента и затова не трябва да разчитате напълно на тях. На първо място, простатитът изисква противовъзпалителна, антибактериална и антибиотична терапия. Всички лекарства се предписват стриктно от лекуващия лекар.

И за да изберете най-доброто лекарство за простатит, трябва да се подложите на задълбочен преглед. Лекарството, избрано от специалиста, трябва да има мощен ефект върху патогените, действащи в тялото. Ако лекарството не е избрано правилно, след известно време след началото на приема на лекарството симптомите на заболяването ще се върнат отново. Когато избирате най-доброто лекарство за простатит, трябва да се ръководите от следните препоръки:

  • Никога не използвайте антибиотици от група лекарства, които наскоро сте използвали за лечение на друго заболяване;
  • Ако след 3 дни от приема на лекарството не се забележи подобрение, то трябва да бъде заменено с по-ефективно лекарство;
  • Лекарството за простатит не трябва да има тежки странични ефекти.

Бъдете готови за факта, че лечението на простатит с лекарства може да отнеме няколко седмици или дори месеци. Ето защо, ако някое от предписаните от лекаря лекарства има силен ефект върху бъбреците, стомашно-чревния тракт или черния дроб, трябва да се изключи от приемането му.

Списък на лекарствата

Съвременните лекарства за лечение на простатит имат различни форми. Фармацевтичните компании произвеждат лекарства под формата на таблетки, капсули, интравенозни инжекции и ректални супозитории. Трудно е да се посочи най-добрият лек за простатит. Само като ги използвате в комбинация, можете да постигнете бърз и траен терапевтичен ефект. Различни източници предлагат голямо разнообразие от лекарства като такова лекарство. Нека подчертаем 4-те най-ефективни и най-добри лекарства за простатит.

Фитопрепарат във формат на капсула

Инструментът има противовъзпалителен ефект, намалява пропускливостта на кръвоносните съдове. Благодарение на мощното си действие спомага за намаляване на отока на простатните тъкани.

Финастерид таблетки

Друго от най-добрите лекарства за простатит, което се предлага под формата на таблетки с покритие. Активните вещества в състава осигуряват намаляване на дихидротестостерона в кръвта, като по този начин предотвратяват по-нататъшния растеж на простатната тъкан. Сред другите положителни ефекти има намаляване на обема на простатната жлеза, възстановяване на нормалния поток на урината и намаляване на признаците на запушване на пикочните пътища. Страничните ефекти след приема на лекарството са изключително редки.

Лекарство на базата на тиквени семки

Лекарството се предлага в три форми - таблетки, перорално масло и ректални супозитории. Лекарството облекчава болката, повишава потентността и активира защитните сили на организма. Единственото противопоказание за употребата му е индивидуалната непоносимост към отделните компоненти на лекарството.

Ректални супозитории

Ректалните супозитории с право могат да се считат за едно от най-добрите лекарства за простатит. Лекарството намалява степента на оток на тъканите на простатата, стимулира мускулния тонус на пикочния мехур и подобрява микроциркулацията на кръвта в тъканите. При използване на лекарството може да се появи алергична реакция.